Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Äntligen "Allå, allå" i tysk tv

Publicerad: 14 mars 2008, 07:22

Den klassiska brittiska komediserien ”Allå allå emliga armén” kommer att visas i tysk tv 26 år efter att tyskarna vägrade sända den. Då var man rädda för att serien, som utspelar sig under andra världskriget, skulle uppröra äldre tittare.


Komiken i BBC-serien ”Allå, allå emliga armén” kretsar kring Gestapo, den franska motståndsrörelsen och den brittiska underättelsetjänsten. Huvudpersonen, en fransk kaféägare, spelas av den brittiske skådespelaren Gordon Kaye.

Han avslöjar att flera tyska tv-kanaler var intresserade under 1980-talet, men att ingen vågade sända den. ­ Fem eller sex personer från tysk tv kom och såg på serien. De skrattade så att de grät. Men de visste att de inte kunde köpa in serien utan att få sparken, säger han till The Independent.
BBC-serien var en stor internationell framgång under 1980-talet. Men i Tyskland var man rädda att komedin skulle uppröra tyska folket.

Nu kommer beskedet att en tysk tv-kanal har köpt in alla avsnitten av serien. ­ Vi tror inte att serien kommer att uppröra de tyska tittarna. Vi hoppas i alla fall inte det. Vårt mål är att få dem att skratta, säger en taleskvinna för tv-kanalen ProSieben Sat 1 till The Independent.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.