Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Anton Hysén inleder SVT-dokumentär om 90-talister

Publicerad: 28 januari 2013, 07:44

Foto: Pressbild. Peter Widing.

Fotbollsspelaren Anton Hysén blev rikskändis efter att han i fotbollsmagasinet Offside kom ut ur garderoben år 2011. Han har därefter blivit Let´s Dance-vinnare och utsetts till Årets Homo. Nu är han aktuell med SVT:s nya dokumentärserie Nittiotalisterna.


Ämnen i artikeln:

Anton HysénSVT

SVT:s dokumentärserie Nittiotalisterna består av åtta korta dokumentärfilmer.  Serien inleds med Rise Above, som handlar om Anton Hysén.

I  en intervju med GP berättar han inför kvällens premiär hur det  egentligen gick till när han gick ut med att han är homosexuell i  fotbollsmagasinet Offside år 2011.

– Det visste att jag kommit ut, och  frågade om jag ville ställa upp på en intervju. Om man genom det kan  hjälpa människor var det självklart. De sa att jag skulle vara beredd på  konsevenser, folk som inte gillar det. Jag tänkte att ”skit samma” vad  är det för person i så fall?, säger han till GP.

Han berättar också att han enbart fick positiva reaktioner efteråt samt att erfarenheten gjorde honom medievan:
– Jag har träffat många människor, sett nya saker, blivit mer mogen och stark som person, säger Anton Hysén till GP.

Han förklarar också att man får se en mer nyanserad bild av honom i  dokumentären:
–Livet  är inte en dans på rosor. Jag brydde mig inte så mycket om kameran när  vi spelade in, det var coolt att de orkade hänga med hela tiden, säger  Anton Hysén till GP.

Han berättar också att han är med i massa olika seminarier och inspirationsmöten som handlar om mål, prestation och mod:
– Det dyker hela tiden upp nya grejer. Men fotbollen kommer alltid i första hand, säger Anton Hysén till GP.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Anton HysénSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.