Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Apple Music köper James Cordens ”Carpool Karaoke”

Publicerad: 27 juli 2016, 12:56

Michelle Obama, Missy Elliot och James Corden röjer i bilen.

Foto: Carpool Karaoke

Ingen har väl missat när James Corden kör runt och sjunger karaoke med Michelle Obama? Nu blir succéinslagen tv-serie – hos Apple Music.


Ämnen i artikeln:

TVMichelle ObamaTv-branschenApple Music

Miljontals människor har sett "Carpool Karaoke", där den brittiske programledaren James Corden kör runt kändisar och sjunger med dem i sin bil. Det kanske mest kända klippet är det med första damen Michelle Obama som han tar med runt Vita Huset.

Andra stjärnor Corden lyckats få med sig på turen är bland andra Selena Gomez, Justin Bieber och One Direction. Samtliga klipp har nått mer än 800 miljoner visningar. Michelle Obama har nått 33 miljoner bara på en vecka.

LÄS MER: McDonald’s och Coca Cola sponsrar Carpool Karaoke

Sedan tidigare står det klart att Carpool Karaoke, som är en del av showen ”The Late Late Show with James Corden” blir tv-serie. Idag offentliggjordes att Apple Music har köpt rättigheterna till att distribuera serien digitalt i 100 länder. Licensen gäller 16 avsnitt och kommer kunna ses av alla Apple Music-användarna.

– Vi älskar musik, och Carpool Karaoke hyllar musik på ett underhållande och unikt sätt som går hem hos publik i alla åldrar, säger Eddy Cue, Apples chef för internet och mjukvara, i ett pressmeddelande.

Serien kommer dock sändas utan James Corden i programledarrollen. Vem som tar över är oklart.

Apple Music lanserades i juni i fjol och har runt. Tjänsten är en klar konkurrent till svenska Spotify, som också dem arbetar med videosatsningar.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.