Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Aschbergs nya tv-jobb

Publicerad: 4 april 2013, 12:18

Med Robert Aschberg som programledare bygger byggvaruföretaget Bauhaus upp ett bibliotek med 150 instruktions- och inspirationsfilmer


Ämnen i artikeln:

BauhausStrix

Med FixarTV.se har Bauhaus, Strix television och 24 7 Creating en världsunik bygg-tvkanal med en annorlunda sökmotortvist!

– Vi började med ett gediget sökmotoranalysarbete där vi tog reda på vad folk söker mest på inom bygg och gör-det-själv, berättar Simon Vikström på 24 7 Creating. Utifrån det arbetet har vi byggt upp ett instruktionsbibliotek med 150 filmer.

Med Robert Aschberg som presentatör och en professionell snickare ger filmerna tips på hur man gör allt från att spika lister till att bygga badrum. Alla filmerna har gåtts igenom och godkänts av ett besiktningsföretag.
Inspelningarna har gjorts på Bauhaus i Bromma, Stockholm, där man i princip har byggt upp ett helt bostadshus i varuhuset.

Den som vill bygga ett nytt badrum kan välja "ax till limpa"-filmen som är 40 minuter lång, eller momentfilmer som är under minuten.

– Det är inget nytt att göra instruktionsfilmer på nätet, men på det här sättet är det ingen som gjort det tidigare så vitt vi vet. Vi vill ge våra kunder den service de ofta frågar efter i butik och det här är ett väldigt bra sätt för oss att göra det." Säger Johan Saxne, marknadsdirektör på Bauhaus.

Kanalen kan man se på www.fixartv.se  och även på YouTube.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

BauhausStrix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.