Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Atladottir anklagar Kristallen för könsdiskriminering

Publicerad: 29 augusti 2013, 09:13

Margret Atladottir går till attack mot Kristallen-juryn.

Foto: Resumé och SVT.

Margret Atladottir, ansvarig för Aftonbladets nya opinionssajt Politism.se, anklagar Kristallen-juryn för diskriminering. Hon protesterar mot att juryn valt att nominera Erik Haag till årets bästa manliga programledare. Problemet är att Erik Haag ingår i en programledarduo tillsammans Lotta Lundgren, som inte är nominerad i den kvinnliga kategorin.


Ämnen i artikeln:

Margret AtladottirKristallen 2013Erik HaagLotta Lundgren

”Andra nominerade i samma kategori är nämligen nominerade i sin duo.  Filip och Fredrik. Erik och Mackan. Min fråga är: Varför har ni enbart  nominerat Erik Haag, och inte Lotta Lundgren?”, skriver Margret Atladottir i ett öppet brev.

Hon kräver nu svar av Kristallen-ledningen.

Atladottir länkar också till en artikel på Aftonbladet Kultur  som också protesterar mot att Kristallen väljer bort ”tvåkönade programledarkombos”.

Lotta Lundgren twittrar om saken:

”Jag säger att det är skitlöjligt att sortera programledare på kön. Och hoppas att Erik vinner.”

Resumé har sökt Kristallens ordförande Svante Stockselius.

Till Dagens Media säger han:

– Jag har hört den här kritiken, men för det första är det inte vi  som nominerar utan det är respektive kanal. Sedan röstar tittarna på sin  favorit.

Trots kritiken tycker han att det är naturligt med en manlig respektive kvinnlig kategori.

– Det har vi säkert gjort för att dra ut på spänningen. När det  gäller programledarpar som alltid jobbar tillsammans, typ Filip &  Fredrik och Erik & Mackan, känns det dock naturligt att de får dela  på en nominering.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.