söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Att få foten som rikskriminalchef är en merit"

Publicerad: 17 augusti 2010, 11:05

Det blev ingen lång efterlysning av GW:s efterträdare för TV3:s ”Efterlyst”. Polisen och privatspanaren Tommy Lindström var redaktionens förstahandsval och Hasse Aro är mycket nöjd med sin nya sidekick. –  Att få foten som rikskriminalchef är en merit. För Efterlyst är det nästan ett krav. GW fick ju också gå, säger Hasse Aro till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

EfterlystLeif GW PerssonTV3Hasse Aro

UF

Ulrika Fjällborg


Hasse Aro. Foto: Ulf Berglund/TV3

Som polis och Rikskriminalchef var Tommy  Lindström kontroversiell. Så kontroversiell att det slutade med att han fick gå. Sedan dess har han jobbat som privatspanare och jurist i bolaget Rättskonsulterna. Nu blir han bisittare till Hasse Aro i Efterlyst efter Leif GW Persson.

– Tommy har ett kontaktnät som kan ge en redaktionell injektion. Han har verkligen fingrarna i den kriminella myllan, säger Hasse Aro.

Enligt Aro är det också Lindströms breda kompetens som gör att han är den bästa ersättaren när GW Persson slutar:

– Folk med djup kompetens kan oftast bara ett smalt område, men Tommy Linström har ett väldigt brett kompetensområde. Han har lång erfarenhet som polis och sedan har jobbat vidare på egen hand.

Tommy Lindström, 65, längtar inte till någon pensionärstillvaro utan är också nöjd med sitt nya jobb:

– Det är bra. Jag har ersatt Leif vid några tillfällen tidigare och har alltid gillat idén. Det var jag och Björn Eriksson, då rikspolischef, som i slutet av 80-talet tog den till Sverige. Jag hade kontakt med den brittiska polisen som medverkade i Crime Watch och Björn och jag presenterade idén för SVT och TV4. Men det var bara TV3 som nappade, berättar han.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev