Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Babsan anklagar SVT för kommunistiska regler

Publicerad: 26 juli 2013, 07:51

Lars-Åke "Babsan" Willhelmsson hade fått ett nytt programledarjobb på SVT. När det gick upp för honom att de krävde 30 veckors karantän skrotades showen.


Ämnen i artikeln:

SVT

Profilen Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson skulle bli barnprogramledare i SVT. Produktionsbolag och "Babsan" hade tagit fram ett koncept där han skulle fixa fester hemma hos barn. När SVT presenterade kontraktet ör honom i sommar brast det totalt.

Då förstod Babsan att han skulle ha hamnat i karantän. Tio veckor före programmet och tio veckor efter. Vilket innebär att han inte får visa sig i andra kanaler eller kommersiella situationer.

– 30 veckor, för fan. Känns som en evighet. Synd att jag behövde tacka nej. Till och med SVT:s vd Eva Hamilton visste om detta när vi sågs på "Allsång på Skansen". Hon sa: "det är synd att vi inte fick med dig i vår programtablå". Mitt svar var: "då får ni ändra de där kommunistiska reglerna med att man inte får visa sig någon annanstans", säger "Babsan till Aftonbladet.

Händelsen har fått Babsan att bestämma sig för att inte skriva på några kontrakt för SVT i framtiden. Om de inte ändrar reglerna.

Peter Nyrén,  SVT:s programbeställare, vill inte kommentera förhandlingen med Wilhelmsson.

– Vi vill undvika att programledare och centrala medverkande som vi lanserar programmen kring förekommer i andra stora produktioner och kommersiella sammanhang. Det blir vanligare att kända personer är inblandade i kommersiella aktiviteter de regelbundet eller tillfälligt kan få pengar för. Det kan bli problematiskt för oss, säger Peter Nyrén till Aftonbladet.

Programmet skulle ha sänts i januari 2014.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.