Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bakslag för Viasat

Publicerad: 15 oktober 2008, 08:36

Protesterna fick Viasat Sport att backa.
Nu sänder man årets två kvarvarande Formel 1-lopp i både TV6 och på nya kanalen Viasat Motor.
– Vi har lyssnat på alla de tittare som hört av sig till oss efter beslutet att lägga loppen på Viasat Motor, säger Per Tellander, sportchef på Viasat.


Resume.se har tidigare skrivit om Viasats nya kanalkoncept med det tre kanalerna Viasat Sport, Viasat Fotboll och Viasat Motor som tillsammans kostar 99 kronor i månaden.

Viasat Fotboll visar de hetaste Champions League-drabbningarna och TV6 sänder bara en match per omgång.

Formel 1 skulle visas i Viasat Motor, medan TV6 bara skulle sända kvalet och ett sammandrag.

Detta ledde till massiva protester och nu tvingas Viasat backa. I ett pressmeddelande skriver bolaget att de två  kvarvarande Formel 1-loppen den här säsongen sänds i både TV6 och på Viasat Motor.

– Vi har lyssnat på alla de tittare som hört av sig till oss efter beslutet att lägga loppen på Viasat Motor. Nu har vi chansen att visa fler tittare vilken kvalitetshöjning vi gör i Viasat Motor genom att visa de två loppen även i TV6, samtidigt som vi tar landets motorentusiaster på allvar säger Per Tellander i en kommentar.

Till Aftonbladet säger Tellander att han inte trodde att kritiken skulle bli så hård, och han erkänner att det var fel att lägga loppen enbart på Viasat Motor.

– Lanseringen av samtliga kanaler var tvungen att ske samtidigt, men det blev lite dumt med just Formel 1. Vi förstod att folk skulle bli upprörda, men vi trodde inte att det skulle bli så aggressivt och att det skulle bli en sådan storm, säger Tellander till Aftonbladet.

Viasat Motor har premiär på fredag.

– Nu kan alla de som känt sig oroliga över att hinna få tillgång till Viasat Motor till helgens lopp i lugn och ro teckna sitt abonnemang och få sin parabol installerad inför 2009 års säsong av Formel 1, säger Tellander.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.