Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Baluba vill göra matprogram med värnpliktiga

Publicerad: 13 Juli 2009, 07:46

Till hösten kommer Mat-Tina med nya programmet Tinas Cookalong som produceras av Baluba. Nu har produktionsbolaget ansökt hos Försvarsakten om att få göra ett program med värnpliktiga och Försvarsmakten säger ja.


Ämnen i artikeln:

Tina NordströmBaluba

Tina Nordström. Foto: Karolina Henke/TV4.

”Tinas Cookalong”, som är ett direktsänt matlagningsprogram, kommer att börja sändas i höst i TV4. Programmet är en svensk version av ”Cookalong” som är en av Gordon Ramsays succéer. Kock i den svenska versionen är Tina Nordström och programmet produceras av Baluba.

Nu har produktionsbolaget ansökt hos Försvarsmakten om att få göra ett program med enbart kvinnliga värnpliktiga från Södra Skånska Regementet. Försvarsmakten ställer sig positiva till deltagandet men har redan nu sagt nej till enbart kvinnliga värnpliktiga. I en kommentar skriver Södra Skånska Regementet.
”Södra Skånska Regementet kan delta i denna produktion. Önskemålet om 5-7 kvinnliga värnpliktiga avser vi dock ej ställa upp på. Regementet kan avdela motsvarande antal värnpliktiga som har koktjänst som sin befattning.”

Regementet skriver vidare att de genom att ställa upp i programmet kan göra reklam för en funktion som annars är svårrekryterad. Ingen kommer dock att tvingas med i programmet utan endast frivilliga kommer att delta.

Inspelningen är planerad att ske i september.

De värnpliktiga kommer att vara med via en länk och synas på en storbildsskärm i studion. Tina Nordström kommer att prata med de värnpliktiga genom tv-rutan och fråga hur det går samt ge tips.

Förutom de värnpliktiga planerar Baluba även att ha med sju brandmän från Kista brandstation, en tjejmiddag i Stockholm samt vanliga familjer via direktlänk.

Försvarsmaktens högkvarter skickar idag ett okej till Södra Skånska Regementet om att ställa upp i programmet.
– Informationsstaben ser positivt på ett deltagande. Det finns många duktiga yrkesmän och kvinnor inom förplägnadstjänsten i Försvarsmakten, och om några får möjlighet att delta i Tinas Cookalong är det bra för vårt varumärke och förhoppningsvis roligt för de deltagande. Kockarna har en jätteviktig och uppskattad roll i våra insatsförband, eftersom mat är avgörande för stridsvärde och uthållighet hos soldaterna. Och vi behöver fler duktiga kockar till våra insatser, internationellt såväl som nationellt, säger Veronica Sandström, kommunikationsstrateg på Försvarsmaktens informationsstab.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Tina NordströmBaluba

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.