Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Balubas nye vd värvas från Jarowskij

Publicerad: 16 februari 2011, 09:48

Baluba hämtar sin nye vd Erik Wahlberg från konkurrenten Jarowskij.


Ämnen i artikeln:

BalubaPeter Settman

Erik Wahlberg, ny vd på Baluba.

Erik Wahlberg har senast varit sälj- och utvecklingschef på Jarowskij.

Morten Aass, CEO för Northern Alliance Group, är tf vd för Baluba tills Wahlberg tillträder senare i vår.

– Nu avslutar jag mitt jobb på Jarowskij, och sedan ska jag vara pappaledig ett tag. Lite längre fram till våren är jag redo att börja på Baluba. Utmaningarna är stora, men det är också möjligheterna. Det ska bli kul att båda jobba lokalt och dessutom få vara med att bygga en nordisk, kreativ produktionsgrupp, säger Erik Wahlberg i en kommentar.

Erik Wahlberg har även ett förflutet inom MTG där han bland annat har varit vd för Redaktörerna och sälj- och utvecklingschef på Strix Television.

Baluba meddelar att Peter Settman, creative Director och Balubas grundare, kommer att lägga ”all sin kraft och tid på bolagets kreativa arbete och sina uppdrag som programledare”.

– Det känns oerhört tryggt att lämna över rodret till Erik. Från att ha varit bolagets allt i allo ska jag få koncentrera mig enbart på de “roliga sakerna” säger Peter Settman.

Fakta/Baluba

Baluba producerar tv-program, events, webb/digitala lösningar, konferenser, kommunikationslösningar, företagsfilmer och kick-offer åt företag, myndigheter och organisationer.

Större kunder: SVT, TV4, MTG, Kanal5, Svensk Fastighetsförmedling, Telia, Arbetsförmedlingen, Absolut, Audi, Matric, Postkodlotteriet, Schibsted, ICA, Privattjänstemannakartellen och Lärarnas riksförbund.

Baluba ägs numera av Northern Alliance Group tillsammans med Moskito (Finland), Monster (Norge) och Gong (Danmark).

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

BalubaPeter Settman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.