Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bandyn tillbaka i SVT

Publicerad: 26 september 2014, 08:14

Bandyspelare

Foto: Colourbox

SVT och Svenska Bandyförbundet har skrivit på ett avtal som innebär att SVT sänder ett urval av matcher från Elitserien och SM-slutspelet under kommande säsongen – med Bandyfinalerna som höjdpunkt.


Ämnen i artikeln:

Tele2 ArenaSVTVinterstudionBandyTV4

SVT:s bandysändningar inleds den 29 november med derbyt Villa Lidköping – Vänersborg.  Det blir också sändningar från den klassiska annandagsbandyn samt trettondagen.

Dessutom ingår ett par matcher från SM-slutspelet i paketet innan det är dags för damernas och herrarnas Bandyfinaler på Tele2 Arena i Stockholm i mars.

– Det känns väldigt spännande att åter kunna erbjuda vår publik det allra bästa från den svenska elitbandyn. Bandyn passar bra in i vårt starka vinterutbud och särskilt roligt är det att ett av den svenska idrottens allra mest klassiska evenemang, säger SVT:s projektledare Jacob Hård i ett pressmeddelande.

De flesta SVT-matcherna kommer att sändas inom ramen för Vinterstudion.   

–  Det var ett starkt önskemål från klubbarna att finnas med i Vinterstudion och synas i en kanal som kan ses av alla, säger Elitseriens ligachef Per Selin i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.