Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bara 19 000 såg Mad Men

Publicerad: 15 april 2013, 10:00

Don Draper.

Hyllade succédramaserien Mad Men är en prestigefull rättighet för Kanal 9 – men ingen tittarmagnet. Sjätte säsongens premiäravsnitt i går lockade "bara" 19 000 tittare. Ratingen låg på 0,33 procent i huvudmålgruppen 30-59 år. Det är i paritet med siffrorna tidigare säsonger.


Ämnen i artikeln:

Kanal 9Mad Men

– Mad Men är en serie som har skapat en global hajp – en välförtjänt sådan, det är en av de bästa tv-dramaserierna som gjorts. Det kan aldrig tittarsiffrorna leva upp till. Likväl är vi mycket glada över att ha serien i vår tablå, säger SBS presschef Dan Panas.

Enligt Dan Panas kan det finnas flera anledningar till den låga tittarsiffran. Serien är hajpad i kultur- och mediakretsar och når kanske inte ut så brett. Det kan också vara att man väljer att se den på andra sätt.

För SBS var finalhockeyn i Kanal 5 det stora glädjeämnet tittarmässigt i helgen. Finalen sågs av en halv miljon tittare med en bästanotering på 570  000 tittare under den tredje perioden. Den högsta ratingen under  sändningen låg på 4,8 procent i Kanal 5:s huvudmålgrupp 15-44 år.

Andra finalmatchen i går hade en topp på 595 000 i tredje perioden och en topprating på 5,4  procent.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kanal 9Mad Men

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.