Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bästa öppningen någonsin för Melodifestivalen

Publicerad: 4 februari 2013, 08:27

Gina Dirawi

Första deltävlingen av Melodifestivalen fick preliminärt 3 556 000 tittare. Den bästa starten sedan tävlingen bytte format.


Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenMelodifestivalen 2013

I lördags drog Melodifestivalen 2013 igång i Karlskrona. Danny Saucedo och Gina Dirawi höll i trådarna och fick tampas med flera tekniska debacle under kvällen.

När det kommer till tittarsiffror gjorde programmet en succéstart. De preliminära siffrorna visar ett tittande på 3 556 000. Den bästa öppningen sedan SVT gick över till nuvarande format år 2002.

– Det är väldigt roligt att vi fortsätter med det som vi byggde upp förra året. Det är den bästa öppningen någonsin. Och den deltävling som haft näst högst tittande någonsin, säger SVT:s tävlingsansvarige Thomas Hall till Resumé.

Hur stor del har Loreens vinst i Eurovision i intresset?
– Jag tror att intresset har att göra med Loreen och allt annat vi bjöd på förra året.

Hur ser du på teknikmissarna under första deltävlingen?
– Det är jättetråkigt när spänningen förstörs. Det ärliga svaret är att tävlingen är ett oerhört komplext program att göra. Vi tar en risk varje gång vi går i sändning. Det är också det som är tjusningen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.