Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

BBC blixtsänder Sherlock i Kina

Publicerad: 13 januari 2014, 15:34

Det enorma suget efter tv-serien Sherlock i Kina, har fått BBC att lägga ut serien på en streamingsajt två timmar efter att den sänts i Storbritannien.


Ämnen i artikeln:

BBC

Stephen Moffats adaption av Sherlock för BBC har nått en enorm popularitet i Kina. Så stor att BBC i ett försök att få bukt med priatnedladdningen, låter den kinesiska motsvarigheten till YouTube, Youku, visa avsnitten ett par timmar efter att den sänts i Storbritannien.

Det berättar South China Morning Post. Avsnitten visas dessutom med kinesisk text.

Youkus innehållschef Zhu Xiangyang förklarar för tidningen att bolaget förhandlat med BBC under hela 2012 för att kunna få överenskommelsen på plats.

– Vi har lanserat många amerikanska serier i Kina och vill erbjuda våra tittare brittiska serier på samma sätt, säger han.

När Storbritanniens premiärminister David Cameron besökte Kina i december fick han i en officiell chatsejour flera frågor om han kunde ta reda på när säsong tre av Sherlock skulle börja.

I Sverige får fansen vänta till den första februari innan de kan se den nya säsongen, som bara består av tre avsnitt.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

BBC

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.