Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

BBC släpper två nya kanaler i Norden

Publicerad: 13 januari 2015, 08:08

Tobi de Graaff.

Foto: Pressbild.

BBC släpper två nya kanaler i Norden under våren. Det blir BBC Brit och BBC Earth som kommer att lanseras i de skandinaviska länderna. – Det här är en ambitiös plan – en strategi från vår sida att bli stora i Skandianvien, säger Tobi de Graaff, vice vd för BBC i västra Europa.


Ämnen i artikeln:

BBC

BBC Brit är en underhållningskanal med fakta-, äventyrs- och vetenskapsprogram blandat med brittisk humor. Kanalen kommer också att bli ny hemvist för motorsportsprogrammet Top Gear.

BBC Earth är en dokumentärkanal där bland annat programledaren David Attenborough kommer att finnas.

Kanalerna är en del i BBC Worldwides satsning på den nordiska marknaden. Att lansera de här två, redan existerande kanalerna i Norden tror Tobi de Graaff inte kommer att bli några problem.

– En grej vi är riktigt glada över i Skandinavien är att de delar samma typ av humor som i Storbritannien. Det är ett slags mörk, ironisk humor. De här kanalerna kommer att ge en kombination av program som vi inte kunnat erbjuda tidigare på samma sätt, säger han.

Med de nya kanalerna hoppas Tobi de Graaff bland annat att vetenskap ska bli mer folkligt.

– Vi vill vara de som överraskar och vi vill att våra vetenskapsprogram ska vara mer mindblowing än fiktion. Det är BBC Earth i ett nötskal, säger han.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

BBC

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.