Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bekräftat: MTG köper upp La Ligue, Serie A och Ligue 1

Publicerad: 13 oktober 2015, 06:37

MTG blir flera fotbollsrättigheter rikare.

MTG har köpt rättigheterna till La Ligue, Serie A och Ligue 1. Sedan tidigare har de förlängt avtalen med Champions League och Premier League. – Det här är en satsning på internationell toppfotboll som saknar motsvarighet, säger Per Nunstedt, Viasats sportchef.


Ämnen i artikeln:

MTGPer Nunstedt

I och med förvärvet äger MTG har rättigheterna till alla stora internationella fotbollstillställningar förutom Bundesliga, vars sändningsrättigheter ägs av Eurosport.

– Vi har nu samlat ett tiotal blytunga ligor och turneringar med en och samma avsändare. Vi är stolta över att presentera en sådan världsklasspaketering till våra tittare, som dessutom blir än mer omfattande från nästa år då vi även visar franska ligan, säger Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

Rättigheterna för La Liga och Serie A sträcker sig över 2018.

– Det här är nya avtal som sträcker sig fram till sommaren 2018 så vi har gott om tid att ta ställning till kanalplatser, omfattning och inramning. När bläcket har torkat så återkommer vi med en plan för resten av året, säger Per Nunstedt.

I och med de nya rättigheterna sänder MTG Champions League, Premier League, engelska FA- och Ligacupen, holländska Eredivise, tyska cupen, La Liga, Serie A och Ligue 1.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTGPer Nunstedt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.