Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bekräftat: Tillberg lägger ner TV4 News

Publicerad: 16 maj 2013, 12:41

Som resume.se kunde berätta redan i går, har Nyhetsbolagets styrelse i dag beslutat lägga ner nyhetskanalen TV4 News. Avvecklingen innebär att 20 tjänster försvinner från Nyhetsbolaget.


Styrelsen fattade i dag beslutet att TV4 News upphör i sin nuvarande form.

Nyhetskanalen har 20 – 30 tjänster som jobbar exklusivt med sändningarna. Övriga anställda i Nyhetsbolaget jobbar åt TV4-Nyheterna och externa kunder.

Bolagets nya vd Åsa Tillberg uttalade sig kort efter att hon tillträdde att något måste göras med TV4 News omgående eftersom kanalen blöder pengar. I dag kunde resume.se redovisa att TV4 News förra året kostade mer än dubbelt så mycket som beräknat. Utfallet för 2012 landade på ett minus på 27 miljoner mot ett budgeterat minus på 13 miljoner.

Från början var det sagt att kanalen skulle få tre år på sig att visa lönsamhet. Det blev inte ens ett och ett halvt.

I måndags spådde TV4-profilen Ulf Kristoffersson på Publicistklubben att bolaget skulle läggas ned inom kort. Hans utspel dementerades då inte av ledningen.

Kanalen har från start brottats med svårigheter att leverera tittarsiffror.

Medarbetarna på Nyhetsbolaget informerades vid ett personalmöte som påbörjades klockan 15.00 på onsdagen. I ett pressmeddelande kommenterar Nyhetsbolagets vd Åsa Tillberg:

– Trots att TV4 News har utvecklats till en högkvalitativ nyhetskanal går tittarutvecklingen mycket långsammare än vad som väntades när kanalen startades. Jag ser tyvärr inte att TV4 News i nuvarande form har förutsättningar att nå lönsamhet.

Styrelsens beslut var enigt och kommer på rekomendation från Åsa Tillberg. Konsekvensen blir att 20 tjänster försvinner från Nyhetsbolaget i samband med avvecklingen.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.