Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bekräftat: tv-avgiften ersätts av tv-skatt

Publicerad: 11 september 2012, 06:52

Tv-avgiften försvinner och alla över 18 år ska betala tv-skatt efter inkomst. Det som Resumé avslöjade redan i april bekräftar i dag public service-utredarna i en artikel på DN Debatt.


Ämnen i artikeln:

Public ServiceSVTRadiotjänst

I april skrev Resumé om att tv-avgiften i dess nuvarande form kommer att strotas. Public service-utredarna bekräftar övergången i en artikel i dagens DN Debatt.

Från och med den 1 januari 2014 kommer dagens avgift tas bort och ersättas  med en individuell radio- och tv-avgift för alla personer över 18 år, enligt public service-utredarnas förslag.

Avgiften kommer att fastslås utifrån förvärvsinkomst upp till  en viss gräns. Utredarna bedömer dock att den nya avgiften blir att  betrakta som en skatt.

Genom att tv-avgiften försvinner kommer även Radiotjänst att läggas ner. Även det skrev Resumé om i april. Tv-skatten kommer att göra det dyrare för många hushåll, samtidigt som låginkomsttagare får betala mindre.

En övergång till ett skattefinansierat system är ett sätt att komma åt de 12 procent av tv-tittarna som inte betalar tv-avgift i dag, skriver utredarna i DN Debatt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.