Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bekräftat: TV4-Gruppen säljer TV11 till Discovery

Publicerad: 17 maj 2013, 08:09

Casten Almqvist

Foto: Björn Elgstrand

I dag skrev TV4-Gruppen och SBS Discovery under avtalet om TV11-försäljningen. Den 1 juni går kanalen över från TV4-Gruppen till SBS Discovery.


Som Resumé kunde avslöja i veckans papperstidning blir det en affär mellan TV4-Gruppen och SBS Discovery Media. Den sker efter den den strukturella översynen av kanal- och sporträttighetsportföljen som TV4-Gruppen inledde i höstas där bland annnat ett paket av fotbollslandskamper såldes vidare till SBS och beräknas ge TV4-Gruppen drygt 100 miljoner kronor.

– Vi har skapat ett stort värde i TV11 och har nu efter omfattande förhandlingar sålt kanalen. Affären ger extra ekonomiskt utrymme att ytterligare öka investeringarna i svenska egenproduktioner samt i TV4 Play, två områden vi prioriterar framöver, säger TV4-Gruppens vd Casten Almqvist.

Ägandet och driften av TV11 övergår från TV4-Gruppen till SBS Discovery Media den 1 juni under förutsättning att Myndigheten för Radio och TV godkänner överlåtelsen av TV11:s sändningstillstånd.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.