Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Belinda Olsson lämnar ”Debatt” i SVT

Publicerad: 5 december 2012, 08:51

Belinda Olsson

Foto: Sofia Sabel/SVT

I fyra år har Belinda Olsson hållit i trådarna som programledare för "Debatt" i SVT. Nu slutar hon frivilligt. Kristina Hedberg, som höll i första säsongen av "Min sanning", tar över rollen.


Ämnen i artikeln:

DebattSVTBelinda Olsson

Det är Belinda Olsson själv som tillkännager beslutet att lämna ”Debatt” på Facebook. Det rapporterar Aftonbladet.

– Det har varit de bästa jobbåren i mitt liv. Alla människor jag fått träffa, fantastiska medarbetare och framförallt – lyxen att få göra ett samhällsprogram varje vecka, skriver programledaren och journalisten på Facebook.

Belinda Olsson skriver även att hon väljer att sluta som programledare på eget bevåg.

– Det sliter också, och jag behöver få göra annat, skriver Belinda Olsson i inlägget.

Belinda Olsson kommer att göra klart den här säsongen av "Debatt". Programmet kommer nästa år att ledas av Kristina Hedberg.

– Under Belindas tid har Debatt utvecklats till ett av Sveriges största tv-program på sen kvällstid. Nu ser vi fram emot att fortsätta arbeta med henne i nya program framöver, säger Mette Friberg, programchef för drama och samhällsprogram på SVT i Göteborg, i en kommentar.

– Och jag är samtidigt glad att kunna presentera ytterligare en mycket skicklig och framgångsrik journalist som ny Debattledare. Kristina Hedberg kommer att föra programmets tradition vidare tillsammans med den fantastiska redaktionen, fortsätter Mette Friberg.

Kristina Hedberg kommer närmast från "Uppdrag granskning" och har även varit programledare för "Min sanning" i SVT. Hon har tidigare arbetat för Sveriges Radio, såväl med Kaliber som på Ekot där hon bland annat gjort Ekots lördagsintervjuer.

Tidigare har debatt i SVT leds av bland annat Anna Hedenmo, Lennart Persson, Stina Lundberg och Janne Josefsson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

DebattSVTBelinda Olsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.