Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Belinda Olsson säger upp sig från Aftonbladet

Publicerad: 22 maj 2009, 15:23

I går, tisdag, skrev Belinda Olsson på alla papper. Imorgon gör hon första dagen som redaktör för Debatt. Hon lämnar därmed Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Belinda Olsson

Varför har du sagt upp dig?
– Jag gjorde det för att jag fick ett jobberbjudande från SVT som jag inte kunde tacka nej till och som inte gick inte att kombinera med Aftonbladet, säger Belinda Olsson.

Hur känns det?
– Det känns lite vemodigt att säga upp sig. Jag är född och uppvuxen inom kvällstidning men det är bra att prova på mer inom tv och debattjournalistik ligger mig varmt om hjärtat.

Belinda Olsson blir nu redaktör för Debatt, tisdagssändningen. Och hennes första program sänds redan nu på tisdag.
– Jag ska hålla styr på Janne Josefsson, det kan gå hur som helst, ha ha. Nej, ärligt talat, det kommer att bli jättebra. Jag kan lova att första programmet kommer bli känslosamt.

Inom tv har Belinda Olsson tidigare gjort en egen talkshow på TV8 samt varit bisittare åt Lennart Ekdal.

Olsson kommer även i fortsättningen att skriva krönikor åt Aftonbladet, fast nu som frilans.

Har du fått skriva på papper för SVT om vad du får skriva om och inte?
– Nej, fast jag kommer att försöka hålla isär ämnena. Gör jag ett program om till exempel Liza Marklund så kommer jag inte att skriva en krönika om det i Aftonbladet samma vecka, säger Belinda Olsson. Hon tillägger.
– SVT ställde sig först lite tveksamma till att jag skulle skriva krönikorna eftersom jag ska hålla på med debattjournalistik men jag tror att det kommer att bli jättebra. Jag kommer att ägna mig åt tajming.

Belinda Olsson har kontrakt med Debatt fram till maj.
– Sedan får vi se vad som händer.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Belinda Olsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.