Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bert Sundström gripen

Publicerad: 3 februari 2011, 19:20

SVT:s utrikeskorrespondent Bert Sundström är just nu gripen i Kairo, Egypten. Enligt rapporter är det flera journalister som grips för att sedan släppas.


Ämnen i artikeln:

Bert SundströmSVTEgypten

Bert Sundström rapporterade direkt idag vid lunchtid. Foto: SVT.

Resume.se har tidigare under veckan rapporterat om den svåra situation som journalisterna befinner sig i under demonstrationerna i Egypten. Tidigare blev SVT:s Samir Abu Eid gripen av egyptisk militär, liksom Aftonbladets team, och just nu är den välmeriterade korren Bert Sundström tillfångatagen.

- Klockan 14.15 skulle jag ringa upp Bert för att få en rapport från Tahrirtorget. En arabisk röst svarade och sa att Bert hölls fången. Sedan bröts kontakten. Sedan dess har det inte gått att nå honom, säger SVT:s redaktör Robert Wiström till Svt.se.

SVT har kontakt med UD och deras övriga korrespondenter i Kairo befinner sig i säkerhet, uppger kanalen på den egna sajten.

Tidigare i veckan beskrev SVT:s utrikeschef Ingrid Thörnqvist situationen för reportrarna på plats i Kairo:

– Det är ett väldigt svårt läge. Det är precis som vid naturkatastrofer där det råder mycket stress och oklarheter. Det är svårt att veta var faran ligger och det gäller att arbeta med bra folk, sade hon till Resume.se.

Just nu har hon inte möjlighet att ge några kommentarer kring situationen.

– Jag har tyvärr inte tid att svara på några frågor och det hoppas jag att ni har förståelse för, säger hon nu.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Bert SundströmSVTEgypten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.