Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bert vill laga mat med Schermans fru

Publicerad: 18 mars 2008, 13:33

I höst kan vi få se Bert Karlsson laga skolmat med Jan Schermans fru på prime-time. TV4 bekräftar att ett program är på gång, men vill inte gå in på några närmare detaljer.


Bert Karlsson planerar ett nytt matprogram i TV4. Foto: Linus Hallsénius/TV4

Bert Karlsson, ska enligt egen uppgift laga mat på prime-time i TV4 med kanalens vd Jan Schermans fru Margareta Scherman, rektor på Katarinaskolan på Söder i Stockholm. Programmet går enligt produktionsbolaget Baluba under arbetsnamnet ”Matakuten”.

I programmet ska Bert Karlsson på Jamie Oliver-manér hjälpa skolor att laga hälsosam mat gjord på riktiga råvaror. Det är i dag inte bestämt vilka skolor som ska besökas. Skolorna får enligt Bert Karlsson själva skicka in ansökningar om att få besök av programmet.
 – Det här kommer att bli bra. Det ligger i tiden. Ungarna behöver få veta vad de stoppar i sig, det vet de ju inte i dag, säger han till Resume.se

I programmet kommer man även att fokusera på vikten av motion och miljö för att må bra. Han menar vidare att det är viktigt med förebilder.
 – Det är inte bra att de får se Anja Pärsson åka omkring i Kexchoklad-dräkt, det är ju den fetaste chokladen som finns.

Är det här verkligen ett lika stort problem i Sverige som det är i England?
– Ja, det är ännu värre. Vi är ju snart lika feta som amerikanerna.

TV4 bekräftar att ett matprogram i skolor med Bert Karlsson är på gång men att man ännu inte vill bekräfta några närmare detaljer kring programmet.

Bert Karlsson har tidigare själv varit med i TV3:s ”Du är vad du äter” och ska dessutom sitta i juryn för Talang 2008 i TV4.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.