Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bestörtning när TV4 skrotar lokal-tv

Publicerad: 21 mars 2013, 09:35

TV4-huset

Foto: Andreas Elgstrand

TV4 lägger ned samtliga lokala nyhetsändningar när Nyhetsbolaget ska spara. Minst 100 anställda kan sägas upp. Nu reagerar TV4:s profiler Bengt Magnusson och Lelle Modig starkt över uppgifterna.


Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetTV4

Det är i dagens papperstidning som Resumé avslöjar att TV4 lägger ned samtliga lokala nyhetssädningar.

Idag sänder de lokala tv-stationerna några minuter nyheter sex gånger om dagen i TV4 och en i Sjuan. Nyhetsbolagets lokal-tv har i dag omkring 200 anställda. Nu hotas omkring hälften av TV4-jobben utanför Stockholm när Bonnier tvingar TV4 att spara pengar och lägga ned de lokala tv-stationerna. TV4:s profiler reagerar med bestörtning över uppgifterna:

– Jag kan bara beklaga om det är som Resumé påstår. Vi har byggt upp och stöpt om de lokala nyheterna som har blivit en succé. Jag kommer ju själv från lokalradio och lokal-tv och vet att tittarna gillar våra nyhetsinslag, säger Lelle Modig till Expressen.

Även för nyhetsankaret Bengt Magnusson kommer beskedet som en obehaglig överraskning.

– Det är förskräckliga nyheter om det är sant, säger Bengt Magnusson till Expressen.

Beslutet  att skrota Nyhetsbolagets lokalsändningar kommer efter att Bonniers tv-affärer går knackigt. Samtidigt som annonsförsäljningen för de lokala sändningarna gick bra under förra året, med intäkter på 700 miljoner kronor. Ann Johansson, kanalens fackordförande för journalisterna på TV4 och Nyhetsbolaget berättar att ledningen inte har signalerat någon framtida nedskärning.

– Ledningen har inte talat om att det finns planer på att skära i de lokala nyhetssändningarna, säger Ann Johansson till Expressen.

Läs mer om TV4:s nedläggning av lokalsändningarna genom att teckna en prenumeration på Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.