Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bill Skarsgård får huvudroll i nya Netflix-serien

Publicerad: 15 april 2013, 09:15

Bill Skarsgård i huvudrollen för Hemlock Grove.

Efter succén med det politiska dramat "House Of Cards" släpper Netflix nu en ny dramaserie, "Hemlock Grove", där Bill Skarsgård har en ledande roll.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Efter flertalet svenska produktioner och en guldbagge-nominering i  ryggen söker han nu lyckan i USA. Netflix, vars vision är att utmana  HBO, fortsätter med konceptet att släppa hela säsonger på en gång.  

Serien beskrivs som ett drama med varulvstema där Bill Skarsgård spelar  karaktären Roman Godfrey, en högfärdig ung arvtagare till  industriimperium. Dramat utgår från att en ung kvinna blir mördad och  efterspelet till detta. Bill Skarsgård säger sig se drag av Twin Peaks  och David Lynch i serien.

Exekutiv producent samt regissör för ett antal avsnitt är Eli Roth –  regissören bakom "Hostel"-filmerna. Som skådespelare är han även känd  hos den breda massan som Brad Pitts vapendragare i "Inglorious  Basterds".

Den 19 April släpps seriens första säsong bestående av 13  avsnitt på Netflix. Det finns redan nu planer på en andra säsong.

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.