Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Birro fick löften från TV4

Publicerad: 27 januari 2009, 12:05

Tidigare idag hotade Marcus Birro, som är starkt kritisk till att TV4 låter Katrin Zytomierska stanna kvar som programledare för Idol Eftersnack, att eventuellt lämna Kvällsöppet. Nu, efter mötet med ledningen, väljer han att stanna.


– Det var ett rätt bra möte med ett par högt uppsatta inom TV4. De gav sin förklaring till vad de kommit fram till med varför hon ska vara kvar. Jag har känt att kommunikationen inte alltid har varit så bra och sa det till dem. Hela deras trovärdighet med nollrasism och Friends och liknande satsningar faller om en person kommer undan med sådana här grejer och får stanna kvar, säger Marcus Birro.

Mötet resulterade i att Marcus Birro väljer att stanna, i alla fall tills vidare, och att han fick två löften från ledningen: att frågan ska tas upp i kvällens program och att den även ska lyftas upp i ytterligare ett program inom en vecka.

– På mötet sa jag att det här verkar konstigt för TV4:s trovärdighet, att ha en sådan rikskänd mobbare med i sina kanaler som dessutom riktar sig till unga människor. Jag sa att ska jag vara kvar måste vi hitta en form att prata om det så att debatten kan lämna den här kvällstidningsnivån. Vi måste prata om vilket tonläge vi ska ha.

Vilken känsla hade du när du gick in på mötet?
– Jag var övertygad om att jag inte ville vara kvar. Det känns som en jävla soppa alltihop. Jag sa att jag inte kommer att ha någon form av lojalitet mot TV4 om jag sitter kvar. Det får vi ta sa dom. Men det är bättre att bedriva någon form av gerillarörelse inifrån. Nu kanske vi kan lyfta frågan nätmobbning, hat och det allt råare klimatet och tonen i media till ytan, säger Marcus Birro.
– Vi kör ikväll sedan får vi se till nästa onsdag.

Gunnar Gidefeldt, TV4:s kommunikationsdirektör, vill inte kommentera vilka löften eller inte som gavs under mötet.
– Vi hade det här mötet med Marcus för att vi ville informera honom om läget. Det är allt jag vill säga.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.