Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Birro med skruvad version av sig själv

Publicerad: 3 juli 2013, 12:18

Före detta Expressen-bloggaren och programledaren i Kvällsöppet, Marcus Birro, spelar sig själv i nya dramakomedin, "Höger Bak". Hans sidekick blir Mikael Bonnelid: – Jag ska spela en tillskruvad version av mig själv, säger Marcus Birro.


Marcus Birro har jobbat med en rad olika projekt under sin karriär. På sitt CV kan han lista poet, författare, krönikör, programledare och nu även skådespelare.

Han har tillsammans med skådespelaren Mikael Bonnelid skrivit en dramakomediserie "Höger Bak".

Serien kommer att sändas på högerbak.se och har ett tidsformat på cirka tolv minuter per avsnitt.

Tittaren kommer att följa Marcus Birro, som alltså spelar sig själv i serien, när han åker i en taxi genom Stockholm från en rad olika event.

Det kan gälla ett möte på stan, på väg till en morgonsoffa eller till en galapremiär. Taxichauffören spelas av Mikael Bonnelid.

–  Det ska bli befriande att tappa alla grepp offentligt igen. Det känns extremt spännande att få göra detta. Det ska bli kul och ta ut svängarna i både skrivandet och i själva agerandet. Jag och Mikael har länge pratat om att arbeta ihop igen och nu dök rätt idé upp. Det här är ett drömprojekt, säger Marcus Birro.

Totalt räknas serien ha 14 avsnitt, vilka kommer att sändas en gång i veckan med start i mitten av september.

Alexandra Barganowski

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.