Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Björn Persson ny vd på Meter

Publicerad: 11 januari 2013, 09:09

Björn Persson

Foto: Niclas Sköld

Björn Persson tar över Meter Television. Han kommer från Titan är en av Sveriges mest erfarna tv-producenter. Samtidigt tillträder Madelene Hansson som Vice vd.


Ämnen i artikeln:

Meter TelevisionTitan Television

Björn Persson kom till Titan 2010 och är en av Sveriges mest meriterade producenter. Den senaste tiden har han producerat "Tack för musiken" i med Niklas Strömstedt i SVT.

Björn Persson tar över vd-stolen på Meter efter Anna Rydin som lämnade produktionsbolaget efter 15 år i höstas.

Innan tiden på Titan har bland annat producerat Blåsningen, Faddergalan, Nobelsändningar och Singing Bee. Dessförinnan har han många års erfarenhet som journalist på Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och även som nyhetschef på Metro.

Björn Persson har jobbat med tv sedan 1990. På Strix, Lundin & Co, Meter Television och Titan. roduktionerna har varierat från nyheter, därefter som producent både för samhällsprogram och för underhållning i många former.
–  Det är fantastiskt roligt att komma tillbaka till Meter. Ett underbart gäng med alla de bästa människorna i branschen finns där och det är så stimulerande att se att de fortfarande står för den högsta kvalitén och kreativiteten, säger Björn Persson i en kommentar.

En annan förändring är att Madelene Hansson blir vice vd på Meter Television.

– Att Meter nu kommer att ledas av dessa båda så välmeriterade och sedan tidigare i vår verksamhet väl förankrade personerna, känns mycket tryggt. Björn och Madelene kompletterar varandra väldigt bra. Björn med sin breda och gedigna erfarenhet av produktion och Madelene med sina internationella perspektiv, säger Bertil Rosenlund, CFO för Metronome Film & Television AB.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.