Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bloggare tar plats i NBC

Publicerad: 17 mars 2009, 07:43

Jimmy Fallon som tog över Conan O'Briens Late Night på NBC testar en tv-inovation. Programmet byter ut kändisar mot bloggare.


Ämnen i artikeln:

NBC

Jimmy Fallon intervjuar bloggare

Jimmy Fallon misslyckades kanske med sin Robert De Niro-intervju i inledningsprogrammet. Däremot har han fått stor uppmärksamhet för intervjun med Kevin Rose och Alex Albrecht som driver Diggnation, en videoblogg som tar upp nyheter på Digg, ett socialt nätverk för nyheter.

En annan kväll hade han Joshua Topolsky, redaktör för prylsajten Engadget, som gäst.
Bloggare och prylexperter i stället för kändisar och politiker. Och Fallon, som tidigare ingick i Saturday Night Life, postar flitigt på Twitter där han har 337 000 ”followers”.

Det här är ingen tillfällighet. Programmet har lockat en åldersgrupp som annars aldrig tittar på tv utan ägnar sin tid åt internetmedier. Och som annonsörerna absolut vill nå.
– Det är smart att använda Fallon som ett försöksdjur. Att experimentera med ett nytt program är mindre riskfyllt än att förändra ett etablerat program, säger Ken Wilbur, professor i marknadsföring på USC till Los Angeles Times.

Fallon har ofta en Apple-dator uppställd på sitt skrivbord, han har bett R.E.M.s Michael Stipe att prata in ett mobilsvarsmeddelande på hans Iphone och bett gäster att de ska ställa sig framför den 108-tum stora Sharp-skärmen.
– Jag älskar prylar, förklarar Fallon för Los Angeles Times och menar att det är för lite prylar i tv.

Late Nights producent, Gavin Purcell, förnekar att det handlar om produktplacering men påpekar att man planerar direktsänd reklam för prylar.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

NBC

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.