Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bonnier vill förbjuda danskarna att se TV4

Publicerad: 15 juni 2010, 06:34

Bonniers köpte på sig dyr VM-fotboll för att nylansera sin danska betalkanal Canal9. Men de som inte vill ha Canal9 ser fotboll gratis på svenska TV4 i stället.
Nu kräver Bonniers att danskarna inte tittar på TV4.


Ämnen i artikeln:

TV4Bonnier

Bonniers lanserade Canal9 förra sommaren som Danmarks nya manskanal med sport, underhållning och HBO-serier.

Men tillströmningen av nya kunder kunde ha varit bättre. För få känner till kanalen och en stor andel som känner till den tror inte att de kan få in den på sina tv-apparater trots att de kan det.

I en sista vinna-eller-försvinna-satsning har Canal9 köpt dyra rättigheter till de viktigaste matcherna under fotbolls-vm.

– Det viktigaste för oss är att danskarna får upp ögonen för att Canal9 både kan och vill, säger Canal 9s nya landchef Charlotte Repholtz till MediaWatch.

Men danskara har fått upp ögonen för fler Bonnierkanaler. Många danskar kan få in svensk tv, inklusive TV4, som visar fotbolls-vm gratis. Så hade Bonniers inte tänkt att danskara skulle agera, eller som sajten Markedsøring.dk sammanfattar ”… nu er det gået op for genierne i toppen af virksomheden, at danske seere, der ikke har adgang til Canal9, bare kan se Bonniers dyrt indkøbte fodboldkampe på den svenske TV4-kanal.”

Nu försöker Bonniers få stopp på det danska tilltaget. Svenskarna har skickat brev till 300 danska ”antenneforeninger”, som samlar in tv-signal till bostadsområden, och kräver att de ska stoppa TV4-kanalen under de VM-matcherna.

Ett lönlöst försök.
– Det är fullständigt vanvettigt. Mitt råd till föreningarna är att de ska glömma allt om TV4:s krav, säger Poul Juul, chef för Forenede Danske Antenneanlæg, till Politiken.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV4Bonnier

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.