Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Borde lyfta tittarsiffrorna ordentligt"

Publicerad: 4 mars 2009, 14:49

I helgen spelas Davis Cup mellan Sverige och Israel i Baltiska hallen i Malmö. Matcherna kommer spelas inför tomma läktare och stora demonstrationer väntas. Men det kan gynna TV8 som visar helgens tennisturnering.


Ämnen i artikeln:

Thomas HallTV8

Thomas Hall. Foto: Resumé

– Det känns väl inte direkt omöjligt att fler kommer att titta på matchen i tv-soffan nu när man inte kan se den på plats. Fler människor än förr känner ju nu också till att det spelas Davis Cup-tennis i helgen genom all uppståndelse, säger Thomas Hall programchef på TV8.

TV8:s team är förutom några få andra ackrediterade media, sponsorer samt funktionärer som får tillträde till arenan, vilken kommer att omgärdas av ett stort säkerhetspådrag. Även massiva protester väntas på lördagen.

Har ni ändrat något i er sändning något på grund av all uppståndelse?
– Om du menar själva satsningen vi har på tv-sändningen så har vi haft en seriös satsning redan från första början. Vad gäller säkerhetsmässig satsning så kommer allt omgärdas av polis, så några andra säkerhetsåtgärder har inte vi behövt vidta för vår personal.

Vad tycker du om att matchen spelas inför tomma läktare?
– Det är tråkigt att vi går miste om en stor folkfest, och att människor inte kan följa matcherna på plats. Men det är en säkerhetsfråga som man måste respektera.

Vad tror du om tittarsiffrorna?
– All uppståndelse och fokus på matchen, samt att den spelas inför tomma läktare borde lyfta tittarsiffrorna ordentligt. Men jag kommer inte att spekulera i några exakta siffror.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Thomas HallTV8

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.