Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Börje Ahlstedt blir "Pápá Fouras" i Fångarna på fortet

Publicerad: 27 maj 2013, 08:29

Börje Ahlstedt

Foto: Emma Andersdotter Lindberg

Dramaten-legendaren Börje Ahlstedt kommer att testa deltagarna i TV4:s "Fångarna på fortet" med sina gåtor. En av Sveriges största skådespelare är klar för rollen som "Pápá Fouras".


Ämnen i artikeln:

Fångarna på fortetTV4

Fader Fouras, Dan Bäckman, Bebé Fouras, Kurt Olsson och Stellan Silvertass – det är namnen på gåtställarna i tidigare upplagor av "Fångarna på fortet" i TV4. Nu går uppdraget till en av Sveriges mest välkända skådespelare, Börje Ahlstedt som kommer att bära upp karaktären"Pápá Fouras".

– Att få spela en så upphöjd roll - en pápá, så lärd, så galen, så vis, så urgammal och så rolig – är en dröm för varje sann skådespelare. Jag tackar och bugar, säger Börje Ahlstedt.

Tidigare har skådespelarna Stig Ossian Ericson, Felix Herngren, Rolf Skoglund, Lasse Brandeby och Peter Magnusson axlat rollen som gåtställaren på Fort Boyard.

– Det är en ära att få presentera en gigant som Börje Ahlstedt i den här rollen och det ska bli mycket spännande att se vad han gör av den, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

Precis som de senaste säsongerna kommer Gunde Svan och Agneta Sjödina att leda programet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fångarna på fortetTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.