Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Börsens gladaste vd

Publicerad: 11 mars 2008, 11:45

Hans-Holger Albrecht och MTG:s aktieägare har 1,9 miljarder skäl att vara glad åt dagens försäljning av DTV. Men han vill inte avslöja vad man ska göra med pengarna: – Ha, ha. Just nu är vi mest glada för nivåerna på reavinsten, säger han till Resume.se.


Hans-Holger Albrecht. Foto: Björn Elgstrand

Varför valde ni att sälja just nu?
– De självklara synergierna inom till exempel programming och försäljning är första skälet.
– Det andra är att det just nu sker en konsolidering på den ryska marknaden.
– Det tredje skälet är förstås priset.

Ni äger redan 39,5 procent i CTC, innebär inte det här att ni mer eller mindre köper er själva?
– Köpet innebär att båda parter tjänar på affären. Samtidigt som vi säljer DTV till ett bra marknadspris, får vi synergieffekterna i CTC.  Men man kan inte säga att vi ”köper oss själva” eftersom det handlar om oberoende nätverk.

Stämmer det att ni har svårt att öka ert ägande i CTC?

– Nej, vi har ett partnerskap tillsammans med Alfagruppen. Och vi har kommit överens om att så länge vi är i den här branschen tillsammans ska de ha kontrollen.

Men sätter inte ryska regelverket också en gräns för utländskt ägande?
– Reglerna säger att ett utländskt bolag inte får äga mer än 50 procent i ett ryskt nationellt tv-bolag, men genom olika serieäganden i andra typer av mediebolag kan man i praktiken komma upp i högre nivåer. Men även då behöver man ett godkännande från ryska myndigheter.

Vilken marknad anser du vara den mest intressanta just nu ur ett tillväxtperspektiv?
– Östeuropa i allmänhet och Ryssland i synnerhet. Skandinavien är intressant för allt som sker runt internet.Läs även: MTG säljer ryskt tv-nätverk

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.