Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bosse Bildoktorn kan kosta SVT 100 000 kronor

Publicerad: 16 augusti 2013, 11:36

Bosse Andersson alias Bosse Bildoktorn

Bosse Bildoktorns ord på galan Tillsammans för världens barn kan kosta SVT 100 000 kronor i straffavgift.


Ämnen i artikeln:

SVT

Granskningsnämnden för radio och tv vill att förvaltningsrätten dömer Sveriges Television att betala 100000 kronor i straffavgift, för det sätt som två bilar presenterats i tv-sändningen Tillsammans för världens barn. Det skriver nyhetsbyrån Sirén i dag.

Det var när tre bilar lottades ut i tv-galan o oktober förra året, som Bosse Andersson, bättre känd som Bosse Bildoktorn,  presenterade bilarna i såpass positiva ordalag att granskningsnämnden ansåg att det var tal om otillbörligt gynnande av kommersiella intressen.

Bildoktorn ska ha presenterat en "oerhört vacker" Volvo, en BMW som "aldrig ser dammig ut" och en Volkswagen med orden "det här är en mycket avancerad bil, bara namnet är en hel vetenskap".

Ganskningsnämnden fällde programmet i juni för otillbörligt gynnande och hänvisar till sitt beslut i sin ansökan till förvaltningsrätten.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.