Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Botten, Robinson!

Publicerad: 4 januari 2010, 12:58

Här är statistiken som skakar TV4. Storhelgerna gick uselt och ”Robinson Karibien” har dalat till chocklåga siffror på runt 600 000 tittare. – Vi vill ligga runt miljonen, säger projektledaren Martin Nygren till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

TV4Robinson

Tittarna sviker årets upplaga av Robinson. Foto: TV4

Robinson Karibien med Paolo Roberto som programledare har haft det tufft i konkurrensen om tittarna.
1 270 000 tittare såg premiären i höstas – sedan har intresset dalat. Programmet har legat under miljonen – och i jul- och nyårshelgen var tittandet katastroflågt.

590 000 såg programmet på annandagen, och de preliminära siffrorna från i lördags är också mardrömsläsning för TV4. Enligt uppgifter till Resume.se lockade lördagens program 587 000 tittare.

Enligt Martin Nygren, projektledare för Robinson Karibien, var det dock fler som tittade.

–  Jag hörde att det var 640 000, säger han till Resume.se.

Hur som helst är han inte nöjd. Robinsons sämsta notering under förra säsongen i våras var 908 000 tittare. De nya låga nivåerna den senaste tiden är anmärkningsvärda, även om tittarmönstrat ändras under storhelgerna.

– Folk har andra vanor under storhelgerna, men det är tråkigt att siffrorna inte är bättre. Vi vill ligga runt miljonen, och vi hoppas att vi hämtar igen det senare när Robinson går mot avgörandet, säger Martin Nygren.

– Det är svagt. Vi får se om de kan repa sig när tittandet återgår till mer normalt mönster efter helgerna, säger Johnnie Åkerström, tv-chef på mediebyrån Bizkit.

Generellt har de senaste veckorna varit tunga för TV4. SVT har dominerat totalt. TV4 har tappat 2 procentenheter i tittartidsandel för vecka 52  och vecka 1 den här vintern jämfört med amma tid i fjol (från 19 procent i tittartidsandel i 3+, hela befolkningen, till 17,1 procent). I minuter handlar det om minskad tittning på 4,4 minuter per dag.

SVT:s tittartidsandel i 3+ under samma period låg på 31,8 procent jämfört med 32,4 procent under samma period förra vintern.

TV4:s mest sedda program under storhelgerna (Nyheterna, 796 000 tittare) hamnade först på 48:e plats på listan över programmen med flest tittare.

SVT:s ”Stjärnorna på slottet”, som gick mot Robinson i lördags, hade drygt 1,7 miljoner tittare.

Så dåligt har Robinson gått jämfört med förra säsongen

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Robinson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.