tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Boxer fick 12-årig digital-tv-licens på Irland

Publicerad: 22 juli 2008, 08:46

Svenska Boxer, som tillsammans med irländska Communicorp Group äger irländska Boxer DTT, har vunnit ett långt licensavtal på Irland. De kommer nu att bygga och driva tre sändarnät i landet.

Ämnen i artikeln:

TVTv-branschen

LF

Linda Fagerlind


Per Wiklund

Communicorp Group, som ägs av medie- och teleentreprenören Denis O’Brien, är ett av Irlands största medieföretag. Tillsammans med Boxer ska de nu ta sig an den irländska övergången från analog marksänd tv till markbaserade digital-tv.

Licensavtalet, som de två företagen nu vunnit, gäller för tre sändarnät i totalt 12 år.Arbetet beräknas starta 2009.

Boxer slog i jakten på licensavtalet ut två konkurrenter: Easy TV med Irlands Public Serviceföretag RTE och Liberty Global som äger kabel-tv-bolaget UPC, samt One Vision med telebolaget Eircom, brittiska sändarbolaget Arqiva samt programbolagen Setanta och TV3.

– Att vi kunde vinna beror på att vi har tio års erfarenhet av digital-tv, vi kan marknadsföra och sälja betal-tv, vi kan tekniken i ett digitalt marknät och vi har tillsammans med vårt moderbolag Teracom medverkat till att den svenska övergången från analog till digital tv gick smidigt. Dessutom är vi en ny aktör på den irländska marknaden, säger Per Wiklund, international manager på Boxer, i ett pressmeddelande.

Boxer utsågs av den irländska tv-myndigheten Broadcasting Commission of Ireland.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev