Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Boxer och Teracom testar 4K

Publicerad: 23 januari 2014, 16:01

4K – glödhett i tv-branschen.

Upphaussade 4K-upplösningen – det vill säga fyra gånger normal HD – testas i marknätet av Boxer och Teracom.


Ämnen i artikeln:

BoxerTeracom

4K har varit glödhett den senaste tiden på branschmässorna.

Nu ska Boxer och Teracom testa upplösningen, i samarbete med samarbete med Broadcom Corporation. Ultra HD-utsändningarna sker från Nackamasten i Stockholm på en tillfällig testfrekvens. Sändningstillståndet sträcker sig fram till mars.

Premiären sker på seminariet Tv-Puls, där tv-branschen samlas för att diskutera aktuella ämnen.

– I takt med att tittarnas tv-skärmar blir större efterfrågas högre upplösning allt mer. När marknaden och tekniken är mogen är Ultra HD ett naturligt utvecklingssteg för oss, och det är därför väldigt spännande att redan nu testa tekniken på riktigt säger Andrea Gisle Joosen, vd Boxer Sverige, i ett pressmeddelande.

– Marksänd tv har funnits i cirka 60 år. Genom att testa och anamma ny teknik vill vi visa att marknätet kommer vara lika relevant om ytterligare 60 år. Att testa Ultra HD-utsändningar är ett sätt att lära oss mer om tekniken och säkerställa förutsättningarna för den dag tekniken slår igenom på allvar säger Stephan Guiance, vd Teracom Sverige.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

BoxerTeracom

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.