Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bråkenhielm lämnar Silverback

Publicerad: 12 maj 2010, 11:13

Anna Carrfors Bråkenhielm slutar som vd på produktionsbloaget Silverback. Tf vd blir Veronica Sundin, operativ chef på bolaget.


Ämnen i artikeln:

Silverback

Anna Carrfors Bråkenielm.

Anna Carrfors Bråkenhielm startade produktionsbolaget, men sålde det för två år sedan till brittiska ITV. Nu slutar hon som vd, men blir kvar som rådgivare till bolaget under resten av 2010.
– Jag är en rastlös person och nu har jag gjort det här under fem år med två internationella partners. Två år utan att det händer något är för mycket för mig. Att jag skulle sluta var med i avtalet redan när jag sålde. Nu blir det en bra lösning där jag inte lämnar bolaget direkt.

Vad är du mest nöjd med?
– Jag är otroligt nöjd med att vi lyckats starta ett bolag som på fem år lyckats bli det näst största i Sverige. Ifjol omsatte vi 135 miljoner kronor.

Vad blev inte som du tänkt dig?
– Vi hade stora planer på att göra produktioner för flera plattformar, men den satsningen försvann med finanskrisen och vi blev mer ett vanligt produktionsbolag.

Vilket program är du mest nöjd med?
– Halv åtta hos mig. Det är nu inne på sin sjätte säsong och går både i Norge och Danmark. Tittarsiffran på strax under en miljon fick till och med Rapportredaktionen att bli lite skakis.
– Sedan var det kul att Robinson kom tillbaka.

Och vilket program funkade inte?
– Kändisdjungeln blev väldigt missförstått. Det skulle vara ett humorformat med b-kändisar. Nu togs det på allvar och fick kritik för att det var för okända kändisar.

Du har sålt ditt hus. Vi har fått tips om att du ska flytta till New York?
– Det stämmer att vi sålt huset. Men vi har köpt ett nytt 100 meter bort. Så jag ska hålla mig i Sverige även framöver. Nu gäller det bara att få katten att gå till rätt hus.

Vad ska du göra nästa år?
– Det vill jag återkomma med. Jag kan ringa dig i december.

Du ger även ut affärstidningen Passion for Business. Påverkas den av det här?
– Nej ingenting. Den har jag hela tiden ägt själv.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Silverback

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.