Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bråket om kunganyheten

Publicerad: 16 juni 2010, 09:26

Nyheten att kronprinsessan ratar tärnor och i stället väljer näbbar skapade ett bloggbråk mellan SVT:s Ebba von Sydow och Aftonbladets Jenny Alexandersson i går kväll. – Det har Aftonbladet redan avslöjat, sa Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson i SVT:s sändning. – Det stämmer inte. Vi fortsätter att vara nyhetsledande, menar Ebba von Sydow.


Ämnen i artikeln:

Det kungliga bröllopetEbba von SydowAftonbladetSVTBröllopet

Ebba von Sydow och Jenny Alexandersson i SVT i går kväll. Foto: SVT.

Kungajournalisterna är rejält på tårna dagarna före bröllopet – oerhört mycket prestige är inblandat.

I SVT:s ”Det kungliga bröllopet” i går kväll berättade hovets informationschef Nina Eldh att kronprinsessan Victoria kommer att ha tio brudnäbbar – men inga tärnor.

Programledaren Ebba von Sydow betraktade det som ett avslöjande.

–  Vi – Kristian Luuk, Mark Levengood och resten av redaktionen – fortsätter att vara nyhetsledande i ”Det kungliga bröllopet”. Ikväll avslöjade hovets presschef i direktsändning att det INTE blir några tärnor på bröllopet. Istället kommer Victoria att välja tio näbbar. Expressen har redan hakat på nyheten. Namnen kommer att avslöjas imorgon, meddelade presschef Nina Eldh. Spännande…, skrev Ebba von Sydow i sin blogg senare på kvällen.

Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson som gästade programmet hävdade dock i sändningen att Aftonbladet var först.

– Det där har vi redan avslöjat, sa hon i sändningen.

Efteråt kontrade Ebba von Sydow i sin blogg:

– I direktsändning menade Jenny Alexandersson att Aftonbladet redan avslöjat detta igår, vilket faktiskt inte alls stämmer. Aftonbladet skrev ju senast i dagens tidning om Victorias ”hemliga tärnmöte” på slottet? Oh well, lite konstigt. Men så är det i kvällstidningsvärlden.

Jenny Alexandersson står på sig.
–  Det blev ett missförstånd under kvällen på Ebbas blogg, skriver Jenny Alexandersson i sin blogg och hänvisar till en artikel i Aftonbladet den 11 juni där Alexandersson skriver att flera brudtärnor ersätts med gudbarn och Daniel Westlings systerdöttrar. I den artikeln framstod det dock som att Victoria trots allt skulle ha en (1) tärna.

– Eftersom vår initierade källa berättade att OM Victoria trots allt bestämmer sig för en tärna så blir det endast EN och eftersom Caroline Nilsson visade upp en klänning för Victoria i förrgår på borggården och dessutom haft flera planeringsmöten med henne så var det inte någon konstig tolkning att hon kunde vara den utsedda tärnan. Men Victoria höll fast vid sitt beslut – det blir fokus på brudnäbbar istället. Så då var det utrett!, skriver Jenny Alexandersson.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.