Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Brindfors cd regisserar Solsidan-avsnitt

Publicerad: 13 mars 2012, 12:49

Lowe Brindfors cd, Niclas Carlsson, en av Solsidans nya regissörer.

Foto: Pressbild.

Lowe Brindfors kreativa chef Niclas Carlsson har fått förtroendet att regissera ett avsnitt av Solsidan. Inspelningarna av Solsidan säsong 3 drar igång på tisdag: – Jag är väl lite lagom nervös, men det ska nog ändå gå bra, säger Niclas Carlsson.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsMåns HerngrenFelix HerngrenNiclas CarlssonSolsidan

Resume.se har tidigare berättat att Lowe Brindfors cd, Niclas  Carlsson skriver manus till tredje säsongen av succéserien Solsidan.

Nu  kan resume.se berätta att han har färdiga manus klara för avsnitt 5, 9  och 10, men det står alltså även klart att han har fått förtroendet att  regissera ett Solsidan-avsnitt.

Han ska dock inte regissera något  av de avsnitt som han själv har skrivit, utan han tar sig på det första  avsnittet, som är skrivet av Felix Herngren:
– Jag regisserar  avsnittet ihop med Felix Herngren. Jag vågade inte ta det helt själv,  utan det får bli lite av min inskolning som regissör, säger Niclas  Carlsson.

Det måste kännas som en extra stor utmaning att regissera det första avsnittet?
– Jo, precis. Det sätter stämningen för resten av säsongen, säger Niclas Carlsson.

Han  har lång erfarenhet av att skriva manus och har författat cirka 120  ICA-avsnitt under sin tid på King, men att nu även bli regissör  av Solsidan är alltså en helt ny erfarenhet:
– Den stora utmaningen  blir nog att kunna ge bra svar till skådespelarna då de vill veta vad  en scen ska leda till. Så just nu läser jag manuset väldigt noga.  Inspelningarna börjar ju på tisdag, säger Niclas Carlsson.

Solsidan 3 har också en rad andra nya regissörer.  En sådan är Felix Herngrens bror Måns Herngren.

En  ytterligare år skådespelaren och regissören Tova Magnusson och en  tredje är regissören och manusförfattaren Hans Ingemansson, som bland  annat har ett förflutet som medlem och låtskrivare i bandet The Creeps.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.