Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bringholm portad från Meters fest i Cannes

Publicerad: 15 oktober 2008, 12:45

Eyeworks vd Tobias Bringholm – tidigare grundare av Meter – portades från Meters årliga branschfest i Cannes i söndags. Resume.se kan avslöja att Meter ringde upp honom och talade om att han inte var välkommen. – Det stämmer att vi kontaktade honom, säger Michael Porseryd, vice vd för Metronome där Meter ingår.


Tobias Bringholm. Foto: Stefan Borgius.

Produktionsbolaget Meters årliga fest på tv-mässan MIPCOM i Cannes har blivit en tradition. Folk från hela branschen samlas på den stora tillställningen som markerar startskottet för MIPCOM-veckan.

Men Eyeworks vd Tobias Bringholm – som står åtalad för skattebrott Meter-härvan och som parallellt krävs på pengar av Meter-ägaren Schibsted i en civilrättslig process –   fick inte komma.

Resume.se kan avslöja att Bringholm blev uppringd av Meter som meddelade att han inte var välkommen.

Michael Porseryd vill inte gå in närmare på vad som sades i samtalet, men han bekräftar att Meter hörde av sig till Bringholm, som under tv-mässan gör sin stora comeback i branschen.

– Det stämmer att vi kontaktade honom, säger Michael Porseryd och fortsätter:

– Det finns inte så mycket att säga. Alla känner till den fråga som finns mellan våra ägare och Tobias. Det är inte konstigt att han inte var på festen efter det som varit.

Resume.se har vid ett flertal tillfällen sökt Tobias Bringholm.

När Bringholm tillträdde vd-jobbet på Eyeworks tidigare i höstas sa han att han inte var märkt i branschen.

– Jag har många vänner och jag känner ett stort stöd efter den tiden som har varit, sa Bringholm till Resume.se då.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.