Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Brittiskt intresse för Thatcher i svenskt tv-klipp

Publicerad: 10 april 2013, 16:39

Margaret Thatcher intervjuas av Stina Lundberg Dabrowski.

Foto: Skärmdump Youtube.

Klipp från Stina Lundberg Dabrowskis tv-intervju med Margaret Thatcher i Sverige sänds även i Storbritannien.


I och med den före detta brittiska premiärministern Margaret Thatchers död i måndags, skrev svenska tidningar bland annat om hoppet hon vägrade att göra i ett av Stina Lundberg Dabrowskis tv-program.

Ett utländskt nyhetsprogram har nu också visat intresse för klippet. Det brittiska bolaget Hat Trick Productions gör det komiska nyhetsprogrammet "Have I Got News For You" i England, och har nu hört av sig till den svenska tv-profilen Stina Lundberg Dabrowski, om att få använda ett klipp ur hennes tv-sända intervju med Margaret Thatcher. I det "önskade" klippet vägrar Margaret Thacher att göra det berömda hoppet i tv-profilens program.

Stina Lundberg Dabrowski bekräftar uppgifterna.
– Det stämmer, dom ska visa klippet, säger hon til Resumé.

Hur känns de att ett engelskt produktionbolag hör av sig till dig med en sådan förfrågan?
– Det är jättekul naturligtvis. Min intervju med Margaret Thacher var väldigt speciell. Engelska journalister som jag haft kontakt med tidigare sade att de aldrig hade sett något liknande. Det är en rolig intervju, berättar hon.

Se klippet nedan:

Linda Myrin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.