Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Brottscentralen – nu på danska

Publicerad: 18 augusti 2016, 10:59

Gänget på danska Brottscentralen.

Foto: Pressbild

Brand New Content exporterar sitt framgångsrika format. Ska sändas hos Ekstra Bladet och TV3 Danmark.


Ämnen i artikeln:

BrottscentralenEkstra BladetBrand New Content

Brottscentralen har sänts i 406 avsnitt hos Aftonbladet och i Discoverys tv-kanal Investigation Network. Nu går det på export till Danmark, där det kommer att heta "Krimicentralen". Programledare blur Lisbeth Østergaard och Jeppe Nybroe och produktionen står Monday Media för.
– Första gången vi såg Brottscentralen blev det tydligt att här har vi något helt nytt. Det är ett unikt koncept som på ett mycket effektivt sätt uppfyller tv-kanalernas behov av dagligt crime, samtidigt som formatet är skapat med ett tydligt digitalt fokus som gör att det pekar rakt in i framtiden. Vi är väldigt glada över att få lansera den danska versionen tillsammans med TV3 och Ekstra Bladet, säger Martin Dalgaard, vd och operativ chef för Monday Danmark i ett pressmeddelande.

Byrån som ligger bakom konceptet är Brand New Content.
– Vi märker att formatets förmåga att engagera tittarna i kombination med en effektiv produktionsapparat som fokuserar på det senaste dygnets nyhetshändelser tilltalar både broadcasters och online-aktörer som vill vara aktuella och relevanta. True Crime är dessutom en stekhet genre som sveper över hela världen, så förhoppningsvis kommer vi inom kort kunna berätta om fler marknader som vill rulla ut Brottscentralen, kommenterar Anders Sundberg, vd på Brand New Content.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.