Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bygger studio i naturen

Publicerad: 25 augusti 2010, 11:51

Med start vecka 40 är Linda Olofsson programledare för SVT:s nya satsning ”Studio Natur”. Precis som namnet på programmet indikerar bygger man upp en studio i naturen. Inspelning påbörjas om två veckor.


Ämnen i artikeln:

SVT

Linda Olofsson. Foto: Resumé.

Linda Olofsson har varit mammaledig i tio månader, men gör nu comeback som programledare i rutan. Efter att bland annat ha varit programledare för Mitt i naturen i fem år och debattprogrammet Argument ska hon leda nya naturprogrammet – Studio Natur:

– Vi bygger upp en studio i naturen och med hjälp av en expertpanel besvarar vi tittarfrågor. Vi kommer att ha olika teman, bland annat förälskelse i djurvärlden, säger Linda Olofsson till Resume.se.

Studio Natur går i Kunskapskanalen och första programmet sänds vecka 40. Det blir totalt tio avsnitt under hösten.

Expertpanelen kommer att bestå av Bent Christensen från Umeå, Marie Dacke från Lund och Kristina Sundell från Göteborg:

–Jag blir en form av samtalsledare och frågeställare, säger Linda Olofsson.

Vad gjorde du innan mammaledigheten?
–Då var jag redaktör på Mitt i naturen. Så man kan väl säga att jag verkade lite bakom kulisserna, säger Linda Olofssson.

Linda Olofsson är dotter till före detta programledaren för Plus, Sverker Olofsson, som också kommer att leda ett nytt program i höst – Sverker Rakt På.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.