måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Byggfällan TV3:s svar på Fuskbyggarna

Publicerad: 18 oktober 2010, 12:01

TV3:s svar på TV4:s "Fuskbyggarna" heter ”Byggfällan”. Programledare: Renée Nyberg – som tar hjälp av sin bror.

Ämnen i artikeln:

FuskbyggarnaTV3Martin TimellTV4Renée Nyberg

MH

Magnus Helander


Renée Nyberg. Foto: TV3.

I TV4:s ”Byggfuskarna”– producerat av Nordisk Film som även gjort programmet i Danmark – letar Martin Timell upp byggfusket hos stackars drabbade privatpersoner som anlitat oärliga hantverkare. Sedan konfronterar journalisten och programledaren Lennart Ekdal bedragarna. Efteråt rättar Timell till felen i husen.

Inspelningarna pågår för säsong två som ska sändas i vår.

Samtidigt kör nu TV3 i gång ett liknande format, baserat på det engelske formatet ”Cowboy builders” som visas i TV4 Plus. Den svenska TV3-versionen får namnet ”Byggfällan” och leds av Renée Nyberg. Hon hälsar på hos familjer som fått trubbel med havererade byggjobb. Sedan konfronterar Renée Nyberg hantverkarna som utfört jobben.

Programmet produceras av Meter och premiär den 11 november.

– När man fått ta del av någon historia, och jag har själv varit drabbad, så blir man både jävligt upprörd, förbannad och förvånad, säger Renée Nyberg till Expressen.

I programmet tar hon hjälp av sin bror Peter som är byggarbetare.

TV4:s Martin Timell räds inte konkurrensen från ”Byggfällan”, säger han.

– Vi var först, och i all klädsam ödmjukhet vill jag påpeka att vårt program har en stor tyngd, tack vare Lennart Ekdal som ger programmet en annan journalistik vinkling.  Men visst finns det utrymme för fler byggprogram, säger Martin Timell till Resume.se.

Martin Timell har sett förlagan ”Cowboy builders” som ”Byggfällan” bygger på.

– Där är de ute efter hämnd. Det är inte det man ska göra, man måste ju lära folk vad det är för fällor man inte ska gå i. Vi hoppas också att vårt program ska resultera i någon form av förändring i lagstiftningen så att man som villaägare inte ska stå ensam mot företag, myndigheter och försäkringssbolag. Representanter från regeringen har ringt oss för att höra vår syn på saken, säger Martin Timell.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev