Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Bygglov torskade mot Bygglo

Publicerad: 8 september 2010, 07:16

Patent- och registreringsverket avslår Bygglovs anmälan mot företaget Bygglo. De går inte att förväxla, enligt verket.


Ämnen i artikeln:

PRVTV4

Willy Björkman, Matte Carlsson och Mija Kinning. Foto: TV4.

Hemmafixar-programmet Bygglov med programledarna Matte Carlsson, Mija Kinning och Willy Björkman anmälde företaget Bygglo för varumärkesintrång. Men nu står det klart att PRV avslår deras anmälan.

Bygglo, som till namnet är liknar TV4-programmet, sysslar även med verksamheter som är relaterade till byggsektorn. Bland annat datorprogram för informationssökning och undervisningsmaterial för bygg- och fastighetssektorn.

TV4 menar i sin anmälan att deras varumärke också är registrerat för datorprogram och undervisningsmaterial, något som enligt dem innebär att risken är stor för förväxling.

PRV skriver i sin bedömning att ” Vad gäller märkeslikheten liknar visserligen de motstående märkena varandra visuellt och i någon mån fonetiskt. Invändarens märkesord BYGGLOV ger emellertid klar association till tillståndsförfarandet som sådant medan innehavarens märkesord BYGGLO närmast framstår som ett fantasiord. Associationsmässigt ger märkena därför helt olika intryck”.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

PRVTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.