Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

C More och TV 2 gör strukturaffär i Norge

Publicerad: 23 februari 2015, 08:53

C Mores vd, Manfred Aronsson.

Foto: Andreas Elgstrand

Bonnierägda C More säljer sportverksamheten i Norge till Egmontägda TV 2. Parallellt inleds ett långsiktigt samarbete mellan parterna kring C Mores film- och serieutbud på den norska marknaden.


Ämnen i artikeln:

TV 2C MoreManfred Aronsson

Affären väntas slutföras under våren efter godkännande av norska Konkurrensverket.

– Samarbetet mellan C More och TV 2 i Norge skapar bättre förutsättningar för en hållbar lösning för oss på en mycket konkurrensutsatt och föränderlig medie- och tv-marknad, som inte längre är endast nationell eller nordisk utan i allt högre grad global. Affären och samarbetet innebär att det nu blir lättare för norska konsumenter att upptäcka C Mores starka premiumprodukt, kommenterar C Mores vd Manfred Aronsson i ett pressmeddelande.

Affären innebär att förlusttyngda C Mores samtliga sporträttigheter och sportkanaler i Norge, inklusive tjänsten C Sports, övergår i TV 2:s ägo och kommer att erbjudas i regi av och på det sättet TV 2 beslutar. Film- och serieutbudet kommer i fortsättningen att distribueras fortsatt under C More-varumärket inom ramen för ett långsiktigt samarbetsavtal, där TV 2 ansvarar för marknadsföring, försäljning och paketering.

– Uppköpet och samarbetet med C More Entertainment AB är ett led i TV 2s strategi att stärka positionen på den norska betaltv-marknaden. Vi vill bli mer konkurrenskraftiga med innehåll som intresserar norska tittare, och gläder oss åt att förvalta och vidareutveckla C Mores fina rättigheter i det breda nordiska samarbete som blir följden av avtalet. Vi blir båda starkare i konkurrensen med globala aktörer, säger Olav T. Sandnes, vd för TV 2 Norge i en kommentar.

C Mores norska personal övergår till TV 2s organisation.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV 2C MoreManfred Aronsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.