söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

C More planerar gratis sportkanal

Publicerad: 1 augusti 2017, 07:11

Foto: Mostphotos

C More planerar att lansera en gratis sportkanal till hösten, enligt DI. Utvalda matcher från Allsvenskan och SHL kommer att visas.

Ämnen i artikeln:

Bonnier BroadcastingSHLC MoreTV4Allsvenskan

FT

Fredrik Thambert


Allsvenskan och SHL är C Mores centrala sporträttigheter som ligger inlåsta bakom dyra abonnemang. Framöver kan de komma att bjuda tittarna på utvalda godbitar från båda dessa ligor i en gratis kanal, enligt DI.
– Jag kan inte bekräfta det på något sätt. Men det jag däremot kan säga är att vi kontinuerligt ser över vår paketering och våra erbjudanden. Vårt mål är så klart att nå så många som möjligt med vår sport, säger Johan Cederqvist, C Mores programchef för sport, till tidningen.

Enligt Dagens Industri ska vi se satsningen i ljuset av att kundernas vilja att teckna upp flertalet abonnemang minskat. En ny studie från nyhetsbyrån Reuters och Ipsos visar att var femte streamingkund i USA delar sina konton med andra. I höst kommer också MTG att visa utvalda fotbollsmatcher i den reklamfinansierade kanalen TV3.
– Jag tror att mediebolagen behöver bli lite modigare och släppa på exklusiviteten i vissa fall. Rättigheter som tidigare varit helt instängda i högbetalsabonnemang kommer bäras ut i billigare paket i större utsträckning framöver, tror jag. Det är i alla fall en utveckling som vi ser i Norge, som har en marknad mycket lik vår egen, säger Johan Cederqvist till DI.

Från och med säsongen 2020 tar Discovery över sändningsrättigheterna till den allsvenska fotbollen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev