Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

C More tar hem Allsvenskan från Viaplay

Publicerad: 17 Mars 2015, 09:25

Manfred Aronsson, vd på C More.

Foto: Andreas Elgstrand.

C More avslutar avtalet med Viasat om att de får sända matcher från Allsvenskan i Viaplay. Samtidigt kniper de rättigheterna till PGA-touren från och med nästa år, skriver Sportbladet.


Ämnen i artikeln:

MTGViasatC MoreViaplayManfred Aronsson

C Mores förra vd Johan Kleberg skrev i fjol kontrakt med MTG om att de skulle få sända hela Allsvenskan i sin webb-tv-tjänst Viaplay. Enligt Resumés uppgifter blev det storbråk när den dåvarande delägaren Telenor fick reda på att han gjort manövern bakom deras rygg.

Sedan dess har Bonnier köpt tillbaka Telenors innehav på 35 procent, och väljer nu att avsluta kontraktet med Viaplay efter denna säsong.
– Nu ska vi satsa på vår egen tjänst på webben och utveckla C More Play. Det är viktigt för vårt utbud och konkurrenskrafts skull att vi tillhandahåller exklusivt material på play, säger Manfred Aronsson, vd på C More, till Sportbladet.

Han berättar också att C More förvärvat sändningsrättigheterna till PGA Touren från 2016 till 2022. De ligger nu hos MTG.
– Jag tycker att den svenska golfpubliken är värd den här satsningen. Vi lägger ut kanalen till samtliga C More Sports abonnenter så en halv miljon hushåll får tillgång, det blir en stor skillnad, säger Manfred Aronsson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.