Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

C More tar över Hockeyallsvenskan

Publicerad: 6 maj 2015, 08:02

C Mores vd Manfred Aronsson

Foto: Andreas Elgstrand

Hockeyallsvenskan flyttar från Viasat till C More. Det nya avtalet löper på fyra år och innebär att både SHL och Hockeyallsvenskan samlas på samma ställe.


Ämnen i artikeln:

ViasatC MoreManfred Aronsson

Resumé har tidigare rapporterat om att Viasat tappar hockeyallsvenskan efter sex år. Expressen rapporterar att brytningen beror på att seriens ledning varit missnöjda med att matcherna sänts på för många plattformar. Hockeyallsvenskan har därför aktivt valt att söka sig till C More.  

Det nya avtalet sträcker över fyra år, fram till säsongen 2018/19 och ger C More exklusiva rättigheter att sända samtliga matcher.

– När vi nu erbjuder våra kunder HockeyAllsvenskan och SHL, alltså all svensk klubbhockey samlad på ett ställe, förstärker vi vårt redan starka hockeyutbud. Att vi dessutom visar Allsvenskan i fotboll och Superettan innebär att C More blir en naturlig samlingsplats för svensk hockey och fotboll – det blir hos oss man ser alla matcher i Sveriges fyra största sportligor. Vi fortsätter att förbättra och förtydliga sportutbudet, och gör det lättillgängligt för våra kunder, säger Manfred Aronsson vd på C More i ett pressmeddelande.

Hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson som tackade nej till ett fortsatt samarbete med Viasat under tisdagseftermiddagen anser att avtalet kommer gynna tittarna.

– Det är glädjande att all svensk hockey nu samlas hos en aktör. Att C More gör fantastiska produktioner är allmänt känt, och vi kommer tillsammans att arbeta för att höja Hockeyallsvenskans tillgänglighet för alla fans som tidigare sökt efter sitt favoritlags matcher på olika kanaler och tjänster. Nu hittar de allt på ett och samma ställe. Dessutom kommer våra supportrar kunna följa matcherna via våra egna hemsidor, vilket ökar tillgängligheten ytterligare, säger han i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.